Ђорђевић и Скот: Споменик Вудроу Вилсону одраз пријатељства

Желимо да човеку који је током Првог светског рата снажно подржавао Србију одамо признање подизањем споменика у Београду, рекао је Зоран Ђорђевић на састанку са амбасадором САД Кајлом Скотом.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором САД Кајлом Скотом о иницијативи за подизање споменика некадашњем америчком председнику Вудроу Вилсону, коју је покренуо министар спољних послова Ивица Дачић.

Министар Ђорђевић је подсетио на заслуге које је за Србију имао Вудро Вилсон.

"Желимо да човеку који је током Првог светског рата снажно подржавао Србију и чијом заслугом се пре 100 година српска застава завијорила на Белој кући одамо признање и захвалност подизањем споменика у Београду", рекао је Ђорђевић.

За ову замисао, додао је, обезбеђена су финансијска средства и добијена је сагласност председника Србије Александра Вучића.

Како се наводи у саопштењу ресорног министарства, амбасадор Скот је захвалио на одговорном приступу Министарства за рад према идеји о очувању сећања на пријатељске односе које су САД и Србија имали у периоду владавине Вудроа Вилосона.

Оценио је да је тај корак значајан у показивању пријатељства које су државе имале у историји.

Скот похвалио приступ Србије мигрантској кризи

Министар Ђорђевић је обавестио амбасадора Скота да је донет Правилник о поступању са малолетним мигрантима, који се налазе у Србији.

Ђорђевић је навео да ће Правилником бити повећана контрола и брига о малолетним мигрантима приликом уласка, боравка и изласка из наше земље.

"Циљ нам је да деца мигранти у Србији наставе да имају све услове за нормалан живот и несметано образовање", истакао је министар уз напомену да ће са малолетним мигрантима у свакодневном контакту бити комплетан тим стручних лица у институцијама која су прилагођене за њихов смештај.

Скот је похвалио приступ Србије у континуираној бризи о мигрантској популацији, имајући у виду да се Србија показала као поуздан партнер и да и даље представља најбољи пример за решавање миграторних питања и социјалне инклузије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво