Добри односи Србије и Хрватске за трајну стабилност Западног Балкана

Државни секретар Министарства спољних послова Ивица Тончев, амерички амбасадори у Србији и Хрватској, Кајл Скот и Роберт Кохорст сагласили су се Добри односи Србије и Хрватске су нарочито значајни за трајну стабилност Западног Балкана.

Тончев је указао саговорницима да је превасходни интерес Србије да се очува мир, стабилност и безбедност региона Западног Балкана, чему, како је рекао, доприносимо конструктивним постављањем и што ћемо чинити и убудуће.

"Односи Србије и Хрватске су од кључне важности за регионалну стабилност и не треба придавати велику пажњу појединачним инцидентима попут онога током посете чланова Сабора Народној скупштини Србије", рекао је Тончев, саопштено је из МСП.

Нагласио је и да је председник Србије Александар Вучић, током недавне посете Загребу био изложен и већим непријатностима али није прекидао посету што је био добар потез који је ојачао интензитет дијалога две суседне државе.

Тончев је рекао и да су билатерални односи Србије са САД од изузетне важности за нашу земљу и нагласио да је Србија чврсто опредељена за чланство у ЕУ, те да се залаже за регионалну стабилност и развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи