Али: НАТО поштује мишљење српског народа о неутралности

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а Паоло Али у интервјуу за РТС, између осталог, негативно је оценио мишљење српске јавности о чланству Србије у Алијанси.

"Желим да кажем да се НАТО доста променио, НАТО је савез за безбедност, одбрану, мир, не за рат", рекао је Али.

О томе је, како каже, разговарао са српском премијерком и председником Вучићем.

"Мислим да схватају да је безбедност сада глобална ствар, као и да претње безбедности не обухватају само појединачне државе већ и многе друге", рекао је Али.

"НАТО потпуно поштује мишљење српског народа о неутралности, али мислимо и да је сарадња важна за одбрану наших земаља, вашег региона, Европе, заједничких вредности - демократије, људских права, међународног права. Зато мислим да је важна добра сарадња Србије и НАТО-а на оперативном нивоу и та сарадња постоји", рекао је Али.

Разговор са Паолом Алијем биће емитован у целини у емисији "У свету" у среду у 18.30 на Другом програму. 

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а разговарао је данас са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи