Могеринијева допутовала у Србију

Председник Србије Александар Вучић састао се нешто после 18 часова са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини. Састанак Вучића и Могеринијеве одржава се у здању на Андрићевом венцу.

Након састанка, како је најављено, биће одржана заједничка конференција за новинаре.

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност допутовала је данас после подне у Београд, где се најпре састала са представницима организација цивилног сектора.

После тога, Могеринијева се састала са премијерком Аном Брнабић.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич најавила је за Танјуг да ће Могеринијева пре свега у Београду поновити став да треба наставити рад на нормализацији односа између Београда и Приштине у оквиру дијалога коме она посредује.

Председник Вучић је уочи њеног доласка рекао да од разговора с Могеринијевом очекује речи охрабрења, али је такође фокусиран пре свега на дијалог Београда и Приштине.

О Извештају о Србији председник је навео да је оцена ЕК да Србија напредује на европском путу, али и да ми радимо на томе због себе, да бисмо имали бољи правни поредак, бољу економију, уређенију земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи