Могериниjева у Београду, после подне са Вучићем пред новинарима

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини стигла је у Београд, како би са представницима власти и цивилног друштва размотрила Извештај Европске комисије о Србији. На крају посете ће, заједно са председником Александром Вучићем, изнети у јавност најважније закључке.

Федерика Могерини се најпре састаје са представницима цивилног сектора, међу којима су и представници Европског покрета, Јукома, Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) и други, а потом са премијерком Аном Брнабић.

После тога Могеринијева се састаје са својим главним саговорником, председником Србије.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич најавила је за Танјуг да ће Могеринијева пре свега у Београду поновити став да треба наставити рад на нормализацији односа између Београда и Приштине у оквиру дијалога коме она посредује.

Председник Вучић је уочи њеног доласка за РТС рекао да од разговора с Могеринијевом очекује речи охрабрења, али је такође фокусиран пре свега на дијалог Београда и Приштине.

О Извештају о Србији председник је навео да је оцена ЕК да Србија напредује на европском путу, али и да ми радимо на томе због себе, да бисмо имали бољи правни поредак, бољу економију, уређенију земљу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво