Омеровић: Шешељ је постао проблем Скупштине Србије

Председник СРС-a Војислав Шешељ је постао проблем Народне скупштине, оценио је председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић, наводећи да је гажењем хрватске заставе и вређањем њихове делегације нарушио достојанство парламента.

"Ако то није нарушавање достојанства скупштине, онда не знам шта јесте", рекао је Омеровић новинарима у Скупштини Србије.

Одговарајући на питање да ли Шешељу треба да престане мандат посланика у парламенту, Омеровић каже да је закон јасан, мандат престаје ако посланик поднесе оставку, у случају смрти и ако му је изречена затворска казна дужа од шест месеци, навео је Омеровић и додао да о томе треба да одлучује Административни одбор Скупштине Србије, а да ли ће те седнице бити, остаје да се види.

"Мислим да је став сваког ко поштује законе ове државе јасан и изричито каже да мандат престаје посланику који је осуђен на затворску казну дужу од шест месеци", поновио је.

Омеровић је оценио да је "брука и срамота" то што што се јуче догодило, те да је незабележено у парламентарној дипломатској историји, заккључивши да такви поступци наносе штету и угледу државе у релацијама регионалне сарадње и уз опаску да је политика која је препозната као политика страха доживела пораз и пред Трибуналом у Хагу, али и код грађана на изборима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи