Јерков: Увредљива порука, радикали ми претили

Посланици ДС-а у Скупштини Србије Александри Јерков данас су, према тврдњи њених страначких колега, пришли и најбруталније вређали и претили да ће јој "разбити њушку" посланици СРС, а Александра Јерков је на Твитер налогу објавила фотографију писане поруке са увредљивим садржајем која ју је дочекала у скупштинској сали.

"Ово ме је дочекало у скупштинској сали, након што су ме хорде радикала окружиле, вређале и претиле ми. Уз опште одушевљење и одобравање напредњака", написала је Јерков на Твитеру на којем је и поставила фотографију увредљиве поруке. 

Шеф посланика ДС-а Горан Ћирић је претходно рекао да су посланици Српске радикалне странке (СРС) пришли посланици Јерков када је остала сама у посланичким клупама, окружили је, најбруталније вређали и претили да ће јој "разбити њушку".

Ћирић је подсетио да је Александра Јерков раније данас поставила посланичко питање о статусу Војислава Шешеља као посланика после правоснажне пресуде у Хашком тробуналу и захтевала од Администартивног одбора и председнице парламента Маје Гојковић да реагују на претње посланику ДС-а Томиславу Жигманову и лидеру ЛСВ-а Ненаду Чанку.

"После тога, уследио је низ увреда за говорницом. Међутим, то није било довољно од посланица и посланика радикала. У тренутку када је остала сама у посланичким клупама, окружили су је, сели око ње и најбруталније је вређали и претили јој, да ће јој разбити њушку, да треба да пази шта ће јој се дешавати наредних дана", рекао је Ћирић новинарима у Скупштини.

Ћирић је позвао Гојковићеву и надлежне институције да реагују и заштите посланике, те навео да је јуче позвао и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да се изјасни о претњама двојици посланика.

Оцењује да недостатак реакције посланика подстиче ново насиље јер се то насиље проширило и на посланицу Алекасндру Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи