Вучић и Наришкин о безбедносној ситуацији

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са директором Спољне обавештајне службе (СВР) Руске Федерације Сергејем Јевгењевичем Наришкином, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији у региону Балкана, Европи и свету.

Двојица саговорника договорили су се о наставку сарадње и активности у обавештајном и безбедносном сектору, саопштила је Прес-служба председника.

Састанку је присуствовао и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Поводом састанка у Београду, огласио се и шеф прес-службе СВР Сергеј Иванов, који је навео да су у фокусу били актуелни међународни проблеми и потреба поштовања међународних закона у регионалним конфликтима.

"Разговори су били фокусирани на питања међународних односа као и тренутне међународне проблеме. Стране су истакле потребу поштовања норми међународних закона када је реч о решавању растућих регионалних конфликата и истакнута је руска и српска позиција о потреби стриктног извршавања Повеље УН свих држава чланица те међународне организације", пренео је Иванов, наводи агенција Тас.

У разговору Вучића и Наришкина, како се наводи, истакнута је и важност сарадње између две обавештајне службе – СВР и БИА, у борби против међународног тероризма и супротстављање новим изазовима и претњама.

Наришкин је положио венац у знак сећања на трогодишњу Милицу Ракић, која је погинула у НАТО бомбардовању 1999. године. 

Са директором Спољне обавештајне службе Русије састала се и председница Народне скупштине Маја Гојковић са којим је разговарала о безбедносној ситуацији у региону и шире. 

Саговорници су као посебно важну оценили међупарламентарну сарадњу, како на билатералном, тако и мултилатералном ниву, а сагласни су да је сарадња у тој области изузетно добра и на највишем нивоу.

Темељи те сарадње успостављени су 2015. године, потписивањем Споразума о формирању заједничке комисије, који су тада потписали Гојковић и Наришкин, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво