Вучић: Војводина република, тај филм неће гледати

Председник Србије Александар Вучић рекао је да није случајно то што се коалициони партнери Саше Јанковића залажу да Војводина буде република, али поручује да "тај филм неће гледати, јер то не желе грађани Покрајине".

Председник је истакао да су политике различитих представника опозиције када је у питању Косово и Метохија потпуно идентичне, иако, на пример, Саша Јанковић каже да Косово више није српско, а Вук Јеремић да Србија ни по коју цену не треба да се одрекне Косова.

Иако се чини да су њихове политике дијаметрално различите, оне су суштински исте, рекао је Вучић, истакавши и да је то што говори Јеремић утопија најгоре врсте.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да, када је о Косову и Метохији реч, постоји нешто што је, како је рекао, свим грађанима јасно.

Знају грађани, казао је, све шта је било 1999, 2004, 2008, 2010. и 2011. године.

"Јанковић вам свакога дана говори да је Косово независно и да никад неће бити српско, а Јеремић сваког дана говори да се ни за живу главу не треба одрећи Косова. Јасно је да је то утопија најгоре врсте", рекао је Вучић на конференцији за новинаре са Додиком.

Њима, казао је, не смета то што тобоже излазе са различитим ставовима, иако су они суштински исти.

"Они хоће да све урадим ја, а не они, и да онда цео терет овог света падне на моја плећа", рекао је Вучић.

У свему томе се, каже, нарочито истичу они који довели државу до банкротства, косовске независности и одвајања Црне Горе од Србије.

Зато није нимало случајно то што се коалициони партнери Јанковића залажу да Војводина буде република.

"Све је у реду. Србија је демократска земља и тај филм нећете гледати. То нећете видети не зато што ја то нећу или неко други неће, већ зато што то неће грађани Војводине", казао је Вучић и подсетио да у највећем броју војвођанских општина СНС, на чијем је челу, има апсолутну већину.

Председник је говорио и о аеродрому у Нишу и намери државе да у њега уложи око 20 милиона евра.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво