Дачић: Коалициони споразум са ДС идуће седмице

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће коалиција окупљена око социјалиста током идуће седмице потписати коалициони споразум са Демократском странком о раду будуће владе, као и декларацију о политичком помирењу.

Дачић је у изјави Тањугу прецизирао да декларација о политичком помирењу представља основу за вођење јединствене политике Србије као демократске, целовите, економски развијене и социјално праведне државе.

Коалицни споразум, којим су усагласили циљеве будуће владе лидери ДС и Г17 плус, Борис Тадић и Млађан Динкић, потписали су у четвртак - 26.јуна.

Циљеви владе ће, према том споразуму, бити бржи улазак Србије у ЕУ, наставак борбе против корупције и криминала, социјално праведније друштво, јачање економије и наставак дипломатске борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Председник Србије Борис Тадић предложио је досадашњег министра финансија Мирка Цветковића за мандатара будуће Владе Србије.

После обављених консултација са представницима свих парламентарних странака и коалиционих листа, Тадић је прецизирао да је постигнута већина у Народној скупштини Србије.

Председник Републике је навео да ће нову Владу Србије формирати листа "За европску Србију", коалиција СПС-ПУПС-ЈС, коалиција "За европски Санџак" и Савез војвођанских Мађара, саопштила је у петак Преш служба председника Тадића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи