Хоти: Интервентна јединица Ђурићу неће дозволити улаз на КиМ

Заменик команданта Косовске полиције Бесим Хоти изјавио је да интервентне јединице за регион Север имају задатак да директору владине Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу не дозволе да пређе административну линију. Улазак на Косово забрањен и министрима Александру Вулину и Владану Вукосављевићу.

Марко Ђурић и генерални секретар председништва Србије Никола Селаковић данас треба да учествују на панелу у Кoсовској Митровици у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, али је Ђурићу у међувремену забрањен улаз у јужну српску покрајину.

Хоти је за Газету експрес демантовао да је реч о јединицама Росу, како су објавили поједини портали. Приштински медији јављају да је присуство косовске полиције на Јарињу знатно појачано.

Коха је јавила да се на Јарињу налази око 40 припадника косовске полиције, као и додатна полицијска возила, без прецизирања о којим јединицама се ради, а задатак им је да спрече пролаз Ђурићу.

"Много је полицајаца, две полицијске смене су на путу, доступна су и додатна возила граничној полицији Косова, док ову операцију предводи потпуковник Ментор Шабани," јавили су приштински медији позивајући се на неименовани извор.

Упитан о каквом оперативном плану је реч, Хоти каже да је то план који се тиче одлуке да се не одобри посета српских званичника Косову.

На питање о којим званичницима се ради, Хоти каже да према његовим информацијама је то трочлана делегација званичника, међу њима и Марко Ђурић.

Танјуг сазнаје да су привремени органи власти на КиМ забранили и министру одбране Александру Вулину посету Косовској Митровици, где је намеравао да обиђе породицу Вучетић". 

Улазак на КиМ забрањен је и министру културе Владану Вукосављевићу иако је његова посета уредно најављена. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се