Утврђен дневни ред, о законима сутра

Скупштина Србија је, након осам сати, утврдила дневни ред, а рад ће наставити сутра када ће посланици почети расправу о више законских предлога, међу којима је предлог закона о е - управи, као и сет просветних закона.

Посланици су одбили преко 200 предлога за допуну дневног реда, које је поднела опозиција.

Они су тражили формирање анкетних одбора за београдске изборе, Савамалу, хеликоптерску несрећу, убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и више измена закона, међу којима и Закон о раду.

У поподневном делу седницу, посланица Нове странке Мариника Тепић добила је две опомене и одузета јој је реч.

Посланик ДС-а Радослав Милојичић предложио је да се на дневни ред уврсте измене Закона о финансирању локалне самоуправе, јер су општине у тешкој ситуацији.

Он је устврдио да им је Влада Србије у протекле четири године "отела" 50 милијарди динара и додао да ниједна локална самоуправа нема, ни политичку, ни финансијску независност.

Милојичић, некадашњи председник општине Смедеревска Паланка захвалио је грађанима који су гласали за ДС на локалним изборима, али и свим учесницима без обзира какав су резултат освојили.

Маријан Ристичевић са листе СНС рекао је да Милојичића (ДС) тужилаштво терети за око 500 милиона динара јер је за толико оштећен буџет општине Смедеревска Паланка.

Један од предлога опозиционих посланика је био и да се образује анкетни одбор ради утврђивања законитости донација СНС за кампању за председничке изборе 2017. године.

Посланици ће сутра почети расправу о е-управи, Предлогу закона о уџбеницима, Предлогу закона о просветној инспекцији, као и о Предлогу закона о Националном оквиру квалификација Србије.

Пред посланицима је и Предлог закона о националној инфраструктури геопросторних података.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи