Поповић: Косово никада у УН

Србија никада неће дати Косово нити ће постати чланица НАТО пакта, без обзира на све уцене којима смо изложени данас и којима можемо бити изложени у будућности, поручио је председник Српске народне партије Ненад Поповић.

Ненад Поповић је у саопштењу достављено медијима подсетио да свако ко је кроз историју покушао да на тај начин разговара са Србијом и ко је покушавао да је понижава није успео нити ће успети у својим намерама.

Србија, каже Поповић, има своју јасну и чврсту политику одбране територијалног интегритета и суверенитета и без обзира на све притиске којима су изложени наш народ, председник државе и Влада Србије, "никада нећемо признати независност лажне државе Косово нити ћемо се сагласити да таква творевина, створена на злочинима НАТО и терориста из ОВК, постане чланица Уједињених нација".

Подсетио еј да је пре деветнаест година НАТО противправно бомбардовао Србију, да је убијено хиљаде невиних цивила, међу њима и деце, да су разорени градови, болнице, фабрике, мостове и путеве, а Србији нането десетине милијарди долара материјалне штете. 

"Окупирали су Косово и дозволили убијање и прогон Срба које већ 19 година без казне спроводе шиптарски терористи", каже поповић те додаје да је Србија данас поново на удару НАТО пакта, те да новим притисцима, уценама али и отвореним претњама, они који су бомбардовали Србију сада желе да је понизе Србију и натерају нас да се, као жртва агресије, сагласимо са незаконитим отимањем Косова и разбијањем наше земље.

Србија ће, међутим, поручио је Поповић, снагом и вољом свог народа који подржава политику председника Александра Вучића и Владе Србије наставити да води суверену самосталну политику, да брани независност и националне интересе, да снажно развија сарадњу са пријатељским државама Русијом и Кином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво