ЕУ позвала на јасну потврду европске перспективе Западног Балкана

Лидери 28 земаља чланица ЕУ усвојили су закључке о Западном Балкану и са самита у Бриселу позвали на јасну потврду европске перспективе региона.

Они су поздравили предстојећи самит ЕУ-Западни Балкан у Софији и позвали на јасну потврду европске перспективе региона, покретање конкретних иницијатива за у циљу развоја Западног Балкана, као и и заједнички рад ЕУ и региона у области безбедности и миграција.

У закључцима Европског савета се наводи да се, у контексту обавештења Европске комисије од 6. фебруара, у Софији 17. маја очекује Самит ЕУ-Западни Балкан.

"Очекује се да ће фокус бити на поновном потврђивању европске перспективе региона, покретању конкретних и видљивих иницијатива за побољшање инфраструктурног повезивања и међуљудских односа у региону и са ЕУ као и рад на бољем ангажовању на заједничким изазовима као што су сигурност и миграција", наводи се у закључцима Европског савета.

Европски савет је потврдио и да ће се на самиту у јуну вратити на тему проширења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво