Вучић данас са Тачијем у Бриселу

У Бриселу се настављају разговори Београда и Приштине на највишем политичком нивоу. Састају се председник Србије Александар Вучић и косовски Хашим Тачи, који ће разматрати примену постојећих споразума и разменити ставове поводом нове фазе дијалога о свеобухватној нормализацији односа.

Састанак у Бриселу, који организује висока представница Европске уније Федерика Могерини, први је на високом политичком нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине од почетка године.

Могеринијева је у позиву за састанак нагласила да ће се разговарати о "фази дијалога која се односи на свеобухватну нормализацију", као и да ће се "размотрити рад који је у току на примени постојећих договора".

Како јавља дописник РТС-а из Брисела, предвиђено је да састанак са Могеринијевом почне касно после подне.

Разговори ће почети одвојеним састанцима Вучића и Тачија са Могеринијевом и наставиће се заједничким састанком током вечери.

До сусрета у Бриселу долази након што тродневни разговори две делегације на техничком нивоу нису донели резултате.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се