Јанковић представио манифест Покрета слободних грађана

Председник ПСГ-а Саша Јанковић представио је нацрт манифеста те организације који ће се наћи на годишњој скупштини Покрета и о коме ће бити организоване дебате широм Србије.

Јанковић је новинарима објаснио да је то манифест "слободе и правде" у чијем се центру налази човек као врховна вредност и здраве институције и навео да за ПСГ смена власти није циљ већ средство да се дође до боље Србије.

Према његовим речима Србија је земља без циља, политичког правца и сигурности за људе, држава задире у приватност и системски гази права грађана, а стање отежава то што нема институција.

Наводећи да се од међународне заједнице често чују теорије о стабилности, Јанковић је рекао да је чврсто уверен да диктатура не може да буде њен извор.

У манифесту се наводи да је Србија грађанска, демократска држава, социјално одговорна, институционална и држава чија се економија заснива на технолошком развоју и стручном кадровима, као и да је просвећена, европска и еколошки одговорна.

На питање да ли је изјава да ће "забранити СНС" демократска и у складу са вредностима за које се залаже, одговорио је да није рекао да ће он забранити СНС, већ је, каже, рекао да је СНС "украла демократију" и да ће у складу са законом због тога одлуком државних органа бити брисана из регистра.

На констатацију да се у манифесту наводи и да је "Србија земља без одређених државних граница" и питање да појасни шта то значи рекао је да Србија нема "тренутно јасне границе" а да је тиме што је то и наведено као елемент манифеста јасно да желе да се то реши, али и да документ није представљање конкретних корака.

О могућем уједињењу опозиције и улози манифеста у томе Јанковић је рекао да би се опозиција ујединила "требало да постоји нешто што би се ујединило".

"То може да представља и савезништво, а не једноумље", додао је и навео да је и међу циљевима ПСГ-а припрема за наредне изборе при чему се као могући вид борбе не може искључити бојкот.

"То никада нисмо искључивали", рекао је Јанковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи