Вулин и амбасадор УАЕ о сарадњи у одбрамбеној индустрији

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са новоименованим амбасадором Уједињених Арапских Емирата Србији Мубараком Ал Дахеријем о наставку развијања стратешких односа у области одбране и даљем интензивирању војноекономске, научнотехничке, војно-војне сарадње.

На састанку је посебно изражено интересовање за даљи наставак сарадње у области одбрамбене индустрије, саопштено је из Министарства одбране.

Вулин је рекао да је задовољан због интензивирања билатералне војне сарадње у 2017. години, о чему, како је саопштено, сведочи реализација више званичних посета високог нивоа у обе земље, као и успешна реализација обуке у планинским условима са три стрељачка вода ОС УАЕ у Нишу.

"Посебну ноту сарадњи, а тиме и сарадњи у области одбране, даје изразито пријатељски однос председника Србије Александра Вучића са замеником врховног команданта Оружаних снага УАЕ, крунским принцом шеиком генералом Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном", наводи се у саопштењу.

Министар одбране потврдио је приврженост Србије развоју и сталном јачању традиционално пријатељских и стратешких односа са УАЕ.

Он је истакао да је Србија поуздан и искрен пријатељ Уједињених Арапских Емирата и у потпуности је посвећена унапређењу билатералне сарадње, у свим сферама од заједничког интереса.

На састанку је, како се додаје у саопштењу, констатован успех учешћа делегације Министарства одбране и Војске Србије на недавно одржаном Међународном сајму беспилотних летелица (УМЕX 2018) у Абу Дабију у фебруару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво