Брнабић: Реконструкција неопходна да би Влада радила као тим

Реконструкција је неопходна да би Влада функционисала као тим, и желим да почне што пре и што пре се заврши, да се не би угрозило ефикасно функционисање Владе, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Зато је, каже премијерка, и замолила председника Србије Александра Вучића да се састану у најкраћем року по његовом повратку из Брисела, како би се са њим консултовала у вези са персоналним решењима.

Брнабићeва је на питање новинара у Криваји рекла да мисли да у Влади постоје они код којих је превелика сујета, који нису тимски играчи и имају можда мало више самопромоције, док је њен први и основни критеријум да има тимске играче који све подређују тиму и заједничком циљу.

О томе ће, каже, разговарати са председником Вучићем, чији је позив да буде мандатар и прихватила, јер зна колика је његова жеља да Србија иде брже напред.

Зато ће, како је додала, пре свега тражити његову подршку и подршку СНС-а, а затим и осталих коалиционих партнера.

Она је рекла да је Влада ту због грађана, који не треба да брину ко кога воли више или мање, или ко се са ким у Влади свађа, и додала да то не треба да их занима.

Упитана на које чланове мисли, Брнабићева је одговорила: "Довољно сам рекла у овом тренутку."

"Хтела сам да се фокусирам на особине неких од чланова мог кабинета и на то зашто мислим да они можда могу да буду савршени чланови неког другог тима, али не и мог", закључила је премијерка.

"Надам се добрим вестима за 'Магнохром'" 

Председница Владе очекује да ће краљевачки "Магнохром" купити компанија која жели да тамо покрене производњу и нада се добрим вестима у наредне две недеље.

Јавно надметање за приватизацију "Магнохрома" заказано је за среду, 21. март, а премијерка каже да има неколико компанија које су преузеле документацију.

"Очекујем не само да ћемо постићи добру цену, што за сада није најважнија ствар, већ да ће 'Магнохром' или неки његови делови отићи у руке компаније која жели тамо да покрене производњу и отвори радна места", рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара у Криваји.

Додала је да са посебном пажњом прати продају те компаније, као и још неколико бивших индустријских гиганата, од којих зависе радна места и економски развој на локалу.

Примена популационих мера од 1. јула

Најављене мере популационе политике почеће да се примењују од 1. јула, када почиње и примена Закона о финансијској подршци породицама са децом, и односиће се на сву децу рођену од 1. јануара ове године, најавила је председница Владе. 

Брнабићeва је рекла да труднице, односно породиље прва финансијска средства могу да очекују већ од 1. јула.

Навела је и да ће Савет за популациону политику установити награду за компаније које су најбоље ускладиле рад и материнство.

Додала је да су неке мере већ заживеле, пре свега оне које се тичу е-Управе.

Тако, на пример, родитељи могу преко е-бебе да пријаве новорођенче већ у породилишту и без докумената, рекла је Брнабићева.

Навела је и да је уведено е-пријављивање за родитељски додатак у породилишту, бесплатно и само са личном картом.

"То функционише у Зрењанину, Лесковцу, Лозници, Београду, уводимо у Смедерево, а до краја септембра функционисаће у целој земљи. Тиме смо и велику административну баријеру скинули са леђа родитеља", рекла је Брнабићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи