Руси поставили изванредне стандарде

Руси су отишли далеко испред свих када је реч о стандардима које су поставили на данашњим председничким изборима у Русији и када се говори о отворености и транспарентности избора, а свако ко каже да је било икаквих неправилности - лаже, рекао је вечерас "Танјугу" из Моске Владимир Ђукановић, члан делегације Скупштине Србије која прати председничке изборе у Русији.

Владимир Ђукановић је истакао да је седмочлана делегација посланика из Србије обишла три бирачка пункта у Москви и да је имала прилику да добије све што је тражила.

"Све је било доступно сваком посматрачу", истакао је Ђукановић.

Према његовим речима, излазност на изборима била је 65 одсто, што је оценио као фасцинантно.

Грађани су, нагласио је он, великом излазношћу на изборима и великом подршком коју су дали председнику Владимиру Путину, показали "отпор према политици Запада према Руској Федерацији".

"Оволико великом подршком, коју су грађани Руске Федерације дали Владимиру Владимировичу Путину, која прелази 70 одсто, они су додатно оснажили и дали њему легитимитет за даљу политику коју ће водити", рекао је Ђукановић у видео-изјави за јавност.

Нагласио је да је нарочито велики утицај на руске грађане имала кампања Велике Британије и оптужбе те земље против Русије за тровање бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља.

Подсетио је и да прелиминарни резултати показују да је на другом месту кандидат Комунистичке партије Павел Грудињин што, оценио је, показује да је бирачко тело у потпуности антизападно оријентисано.

Ђукановић је нагласио да су Руси поставили "изванредне стандарде" и у технолошком смислу, увођењем система дигиталне контроле бирачког процеса.

"Све је протекло у апсолутно демократској атмосфери", рекао је Ђукановић, наводећи да никаквих суштинских неправилности није било.

"Победа Путина је брилијантна и чиста као суза. Она је извојевана уз велику излазност, а самим тим је Путин добио велики легитимитет", закључио је Ђукановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара