Сутра наставак дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу

У Бриселу ће се од сутра до 21. марта одржати нова рунда разговора делегација Београда и Приштине на нивоу експерата. Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, док је на челу приштинске делегације Авни Арифи.

Предвиђено је да теме разговора у Бриселу буду примена постигнутих споразума о Заједници српских општина, енергетици, мосту у Косовској Митровици, слободи кретања и интегрисаном управљању административним прелазима.

Из ЕУ су поручили да је неопходно убрзати диманику разговора о примени постојећих споразума из оквира дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине.

У том циљу наводи се да ће се техничке делегације састајати сваких пар недеља у Бриселу.

Претходна рунда експертских разговора одржана је 26. и 27. фебруара у Бриселу.

Том приликом представници Београда и Приштине нису даваили изјаве за медије, а из ЕУ је поручено да је "дискусија вођена у конструктивном духу" као и да је резултирала заједничком идентификацијом неколико питања и корака који се морају решти како би се наставило са имплементационим пословима и даљом нормализацијом односа.

У делегацији Београда, поред представника Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, биће и представници надлежних министарстава и институција по наведеним темама.

Састанци преговарачких тимова Београда и Приштине одржаће се у згради Европске службе за спољне послове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво