Зукорлић: Спасити држављане Србије из курдског логора

Према информацијама лидера СПП-а Муамера Зукорлића, у логору на тромеђи Сирије, Ирака и Турске се налази 11 држављана Србије, углавном жена и деце, а он апелује на надлежне државне органе да предузму све што је у њиховој моћи да их спасу и омогуће повратак у земљу.

Муамер Зукорлић је за Танјуг рекао да је, на основу увида у списак имена тих жена и деце, готово извесно да су они са подручја Санџака, а верује и да су они чланови породица бивших бораца ИД.

"Деца, међутим, нису ни за шта крива и зато их, пре свега из хуманитарних, али и свих других разлога, треба спасити", навео је Зукорлић.

Верује да постоје проблеми како доћи до њих, али каже и да је то могуће у сарадњи са државним органима Републике Турске.

Према информацијама којима Зукорлић располаже, логор у којем се они налазе је под контролом курдских снага и у "очајним условима".

"Позивам надлежне државне органе да се максимално заложе и предузму све што је у њиховој моћи како би тих 11 држављана Србије било враћено у земљу", истакао Зукорлић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи