Вулин: Нема казне за погром, бојим се да нико неће одговарати

Прошло је 14 година од погрома над Србима са Косова и Метохије, а за то нико није одговарао, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин је рекао да се боји да за такво злодело, највећи погром у 21. веку нико неће одговарати.

"То значи да је међународно право умрло, да је правда недостижна за Србе и да би међународна заједница требало да призна свој велики неуспех и срамоту", рекао је Вулин, који је на Копаонику обишао припаднике Министарства одбране и Војске Србије који се налазе на обуци у зимским условима.

Вулин је подсетио да је пре 14 година са Косова и Метохије протерано око четири хиљаде Срба са својих огњишта на која се никада нису вратили, да било између 14 и 19 убијених, да су спаљене цркве и манастири, и оскрнављено колективно памћење једног народа.

"Хтели су да избришу трагове постојања једног народа на Косову и Метохији и за то нико није одговарао, баш као ни за хиљаду Срба убијених од 1999. на Косову и Метохији", рекао је Вулин.

Указао је да је међународна заједница 1999. године на простор Косова и Метохије дошла с јасним мандатом да обезбеди мир и правду за све који живе у јужној српској покрајини.

"Видимо да за Србе нема правде, да за Србе нема мира", рекао је министар.

Сматра да нема оправдања да држава Србија престане да се бори за Косово и Метохију, за правду и безбедност на том простору.

"То је наша обавеза и наша дужност и у мери у којој то будемо чинили, у мери у којој будемо храбри да на то стално подсећамо, ствари ће се мењати и морају да се мењају. Нажалост, као и већина Срба на КиМ изгубили смо поверење у међународну заједницу и тешко нам је да верујемо да ће се ствари мењати на боље", истакао је министар одбране.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара