Вучић честитао Сију реизбор за председника НР Кине

Уверен сам да ће уз Си Ђинпинга кинески народ остварити Сан о великом оживљавању, а оживљавање Кине сигурно ће бити у корист очувања мира и стабилности, као и добробити свих народа у свету, наводи се у честитики председника Србије Александра Вучића поводом реизбора Си Ђинпинга на место председника НР Кине.

Председник Србије Александар Вучић честитао је председнику Народне Републике Кине Сију Ђинпингу поновни избор на ту функцију, уз најбоље жеље да НР Кину и даље одлучно води путем напретка и благородне будућности.

"Мене, као Вашег искреног пријатеља, веома радује чињеница да Кина, вођена Комунистичком партијом са Вама на челу и на основу Ваше политичке мисли, постиже велике успехе у изградњи социјализма са кинеским карактеристикама за ново доба, као и на међународном плану. Ваше глобалне иницијативе, попут иницијативе Појас и пут, која промовише дух древног Пута свиле, Србија не само да подржава, већ у њима и учествује, јер сматрамо да ће повезивање различитих народа у заједницу са заједничком будућношћу несумњиво допринети развоју, миру и солидарности у свету", навео је Вучић у писму Си Ђинпингу.

Истакао је да пажљиво прати развојни пут Кине, као и одлуке донете на заседањима Свекинеског народног конгреса и Свекинеске народне консултативне конференције.

"Као председника Републике Србије и Српске напредне странке, а пре свега као Вашег искреног пријатеља, радује ме одлука о уставном амандману, јер ћу и у годинама пред нама имати част и задовољство да са Вама радим на продубљивању нашег свеобухватног стратешког партнерства и јачању челичног пријатељства. Та одлука показује да је Комунистичка партија Кине храбра и одговорна, јер је историја много пута показала да је улога лидера често одлучујућа за напредак државе и народа", истакао је Вучић.

Веома ценим Вашу храброст и одговорност, навео је председник Србије, наглашавајући да је чврсто уверен да ће уз Сија кинески народ остварити Сан о великом оживљавању, а оживљавање Кине сигурно ће бити у корист очувања мира и стабилности, као и добробити свих народа у свету.

"Уз велику захвалност на свесрдној подршци Кине питањима од суштинског државног и националног интереса за Србију, првенствено у односу на питање Косова и Метохије, користим ову прилику да Вам поновим чврст, доследан и непроменљив став Србије када је реч о подршци политици 'једне Кине'. Посебно ме радује што сте прихватили мој позив да поново посетите Србију. То ће бити још једна прилика да Вам узвратим гостопримство, којим сте ми неколико пута учинили част у Кини, што ће имати велики значај за Србију и њене грађане", наводи се у писму председника Вучића председнику Кине.

Вучић је упутио честитку и новоизабраном потпредседнику Народне Републике Кине Ванг Ћишану.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво