Кубуровић: Нема нових податка о детаљима истраге Ивановића

Министарка правде Нела Кубуровић каже да истрагу о убиству Оливера Ивановића води тужилаштво у Приштини и да Србија нема нове податке о детаљима.

Нела Кубуровић је прецизирала да је Тужилаштво за организовани криминал одговорило на свих пет замолница које су упутили приштински органи.

"Нема реципроцитета када је реч о сарадњи, с обзиром да је од две замолнице српског тужилаштва одговорено само на једну, и то делимично", каже министарка за ТВ Прву.

Објашњава да је реч од првој замолници послатој одмах након покретања поступка, где су приштински органи доставили Записник о увиђају и обдукцији.

Говорећи о могућости да Србија преузме поступак против Вјерице Радете и Петра Јојића из Српске радикалне странке, Кубуровићева каже да су испуњени услови да Оптужно тужилаштво процес преузме.

Након тога и уколико оптужница буде подигнута, објашњава она, надлежни суд може да настави поступак.

"Србија је у датом временском року одговрила да су процесне претпоставке испуњене, а сада је на Механизму у Хагу да предмет достави", закључила је Кубуровићева.

"Нисмо разговарали о реконструкцији"

Mинистарка правде Нела каже да се о реконструкцији Владе, о којој се спекулише у медијима, није разговарало, а да о томе може бити речи само у влади и Српској напредној странци, као стожеру владајуће коалиције.

"Знам да нисам вечно на овој функцији и не плашим се преиспитивања свог рада. Могу да сносим последице уколико неко сматра да Министарство правде није испунило своје обавезе", рекла је Кубуровићева.

Упитана да ли би она мењала састав владе, одговорила је да ће своје мишљење изнети "тамо где треба".

Министарка правде јер рекла и да није тачно да Србија није спровела ниједну од препорука Савета Европе о спречавању корупције међу парламентарцима, судијама и тужиоцима.

"Извештај треба поново прочитати и видети да тако не стоји", рекла је Кубуровићева.

Истиче да је Влади Србије борба против корупције приоритет и да су формирана четири нова тела за борбу против корупције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво