Драган Марковић: Никад бољи односи Србије и Турске

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма разговарао је у Анкари са више турских званичника, а на тим састанцима је константовано да Србија и Турска никад нису имале боље односе него данас. Направљен је договор са фабриком чарапа "Бонисокс" да отвори своју производњу у Јагодини.

Драган Марковић је разговарао са председником Парламента Турске Исмаилом Караманом, замеником турког премијера Хаканом Чавушоглуом, председником Одбора Парламента за европске послове Мехмедом Гулпинаром, председником парламентарне групе турско-српског пријатељства Мустафом Исеном и потпредседником владајуће турске АК Мехдијем Екером.

"Србија и Турска никада нису имале боље односе него данас и то посебно након састанка председника две земље Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана. То су ми данас потврдили сви моји саговорници", рекао је Марковић.

Подсетио је и да је Србија, пре две године када је покушан пуч, међу првима пружила подршку турском народу и председнику Ердогану.

"Тај покушај пуча је био терористички акт који је изазвала Гуленова терористичка организација ФЕТА. За нас је ФЕТА исто што и ОВК на Косову и Метохији", рекао је Марковић.

Додао је да вера не сме и неће бити препрека односима две државе и нагласио да је Турска у будућности стратешки партнер Србији.

"Ми нисмо комшије, али данас имамо односе као да јесмо, и то одличне комшије. Наши председници су постигли велике договоре. Прошлост је иза нас, окрећемо се будућности и пријатељству Србије и Турске", изјавио је председник турског парламента, Исмаил Караман и нагласио и да је Марковићева посета још један допринос томе.

Турски вицепремијер Хакан Чавушоглу захвалио се Марковићу на посети и подршци Турској.

Потпредседник владајуће турске АК партије Мехди Екер прихватио је Марковићев позив да две партије успоставе сарадњу.

Делегација на челу са Драганом Марковићем обишла је индустријску зону у близини Истанбула и направљен је договор са фабриком чарапа "Бонисокс" да отвори своју производњу у Јагодини.

Драган Марковић је у пратњи свог домаћина, посланика у турском парламенту и високог функционера АК партије Хусеина Сахина, обишао и Маузолеј Кемала паше Ататурка, оца модерне Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво