Вулин: Мичел сусретом с опозицијом чини притисак на Вучића

Најаву да ће се функционер Стејт департмента Вес Мичел састати у Београду и са опозицијом, Министар Александар Вулин види као додатни притисак на председника Србије пред тешке разговоре који га очекују са Мичелом, тим пре што, како је навео, Мичел у Скопљу и Приштини, где је боравио пре Београда, није разговарао са тамошњом опозицијом.

Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел сутра ће се састати с председником Вучићем, потом с премијерком, а затим и са представницима дела српске опозиције.

Вулин сматра да је то покушај да се председник Вучић изједначи са опозицијом и израз жеље да се ослаби председник Србије.

"Разумели смо ову не баш дипломатску поруку и жељу да се на председника Вучића, пред тешке разговоре који га очекују, изврши додатни притисак, тиме што ће покушати да га изједначе са онима који не могу да пређу ни цензус. Јасно је да хоће слабог Вучића - то неће дочекати", рекао је Вулин.

Министар је додао и да током боравка у Приштини и Скопљу амерички званичник није имао "ни времена, ни жеље", да разговара са било којим представником опозиционих партија, да у Београду жели да разговара са "свим представницима ДОС-а", избегавајући, каже, остале представнике опозиције. 

Вулин: Војска Косова претња за мир и стабилност на Балкану 

Министар одбране каже да на Косову и Метохији може да постој само једна оружана сила, а то је Кфор и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво. 

Коментаришући изјаву Мичела, који је у администрацији у Приштини пренео да САД пружају подршку формирању војске Косова, Александар Вулин је навео да је Резолуција 1244 у том смислу више него јасна.

"На Косову и Метохији може да постоји само једна оружана сила, а она је Кфор. Докле год Савет безбедности Уједињених нација не промени своју одлуку тако ће бити, и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво", рекао је Вулин.

Како каже, на КиМ не може да буде никакве војске, никакве војске Косова, и она може да буде успостављена само грубом силом.

"Успостављање такве илегалне оружане формације представља претњу за мир и стабилност на читавом Балкану", изјавио је министар Вулин данас приликом посете касарни "Бањица" у Београду, где је присуствовао свечаном испраћају на Кипар 14. контингента ВС у мултинационалну операцију Уједињених нација.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво