Стефановић: Прошле године 12 пресуда за прање новца

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је у Србији у 2017.години било 12 пресуда за прање новца чиме, како је додао, мало која власт у региону може да се похвали.

Стефановић је одговарајући на критике посланика СРС Миљана Дамјановића да је 2012. и 2014.године обећао хапшење Драгана Ђиласа и то није учинио казао да власт СНС једина и сме да помиње тајкуне попут Мирослава Мишковића, Богићевића, као и све оне "који су опљачкали Развојну банку".

 

"Ми смо имали храбрости да их поменемо и приведемо правди и да данас правосудни органи одлучују да ли су они криви или нису, али и да разотркијемо све оно што је рађено на штету грађана Србије. Мислим да је то оно што грађани јако добро знају", рекао је Стефановић.

Додао је да се актуелна власт бори да се они приведу правди, да им се заплени имовина, а у прилог томе говори и 12 пресуда за прање новца, колико их је било у 2017.

Стефановић је истакао да свој посао министра унутрашњих послова обавља у складу са законом, те да се хапшења врше по закону, на захтев тужилаштва и у складу са доказима који су обезбеђени за тај процес.

Током данашње расправе о амандманима на Предлог закона о странцима, опозиција је поново критиковала што су посланици СНС поднели преко 350 амандмана чиме су, како тврде, посланицима опозиције ускратили време за расправу.

"Сама помисао да предлажете нешто против своје владе и знате да ће то ваша влада да одбије, па онда то повучете пре него што се гласа, је један мали, нећу да кажем циркус, али необичан догађај", рекао је Живковић.

Министар Стефановић каже да влада није одбила амандмане јер, како тврди опозиција, немају смисла, већ зато што сет различитих закона регулишу право страних инвеститора и начине како они могу да побољшају инвестиције у Србији.

Иначе, један од амандмана СНС каже да страним инвеститорима треба омогућити брже добијање докумената.

"Ми смо потпуно сагласни са суштином ових амандмана, и то кажем као овлашћени представник владе, само што сматрамо да семантички или на неким различитим местима можемо да их другачије формулишемо", рекао је Стефановић.

Одговарајући опозицији на критике да не могу да говоре у парламенту, потпредседник скупштине Верољуб Арсић је рекао да се ових дана наслушао "њихових жалопојки о томе како их неко спречава да говори".

"Нико их не спречава, само у оквиру оног времена које им припада. Они хоће да нас (већину) спрече да говоримо", рекао је Арсић, приметивши да би можда нека имена "требало ставити у амандмане Устава како би њихов мандат био загарантован".

Јер, како је оценио, "без њих ће бити јако досадно овде у Народној скупштини", због чега је предложио да се можда размисли о томе да се смањи цензус на један, један и по, два процента...

"Не знам, ваљда ће им то бити довољно да уђу у парламент", рекао је Арсић.

Посланици су се јављали и по повреди Пословника о раду, а у једном тренутку председавајући Владимир Маринковић, коме је посланик СРС Немања Шаровић приговорио да има "двоструке аршине" за власт и опозицију, одредио је двоминутну паузу јер, како је рекао, није могло да се ради. Скупштина и даље расправља о амандманима на Предлог закона о странцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи