Станковић: Влада ће размотрити све захтеве Прешева

Шеф координационог тела за југ Србије, Зоран Станковић, обишао је општину Прешево, где се састао са представницима локалне самоуправе и разговарао са представницима ове општине први пут након избора.

Зоран Станковић је саговорницима обећао да ће Влада Србије размотрити све захтеве општине Прешево и помоћи у решавању проблема.

Станковић је навео да очекује расподелу буџета службе координационог тела који ће износити око милион евра.

"Разговарали смо о проблем уџбеника које треба обезбедити за наредну школску годину. У разговорима који су обављени у Министарству просвете између представника Националног савеета Албанаца, договорено је да у најскорије време Савет предложи уџбенике за превод за почетак наредне године", рекао је Станковић у Прешеву.

Како је навео, потребно је урадити један веома обиман административни део за захтеве општине Прешево али до сутра чекају да општина предаје све захтеве координационом телу Владе Републике Србије.

Надамо се, казао је, да ћемо до сутра добити све те захтеве и да ће то бити једна добра основа за обезбеђење средстава за функсионисање других система у општини Прешево.

"Надамо се да ће и ове године средства Координационог тела износити исто око милион евра и да ће то помоћи локалној самоуправу. Разговарали смо и везано за отварање судске јединице у Прешеву и отварање граничног прелаза у Миратовац. Очекујемо да ће обе државе обезбедити услове да тај гранични прелаз са Македонијом буде отворен", додао је Станковић.

Општина Прешево има нову власт од децембарских избора и након дужег времена у Скупштини општине заступљена је и коалиција српских партија "Александар Вучић - за Србију јединствено", која је прешла цензус и освојила два одборничка мандата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара