Ерјавец: Подржаћемо чланство Приштине у Интерполу

Словеначки шеф дипломатије Карл Ерјавец изјавио је да је његова земља спремна да помогне Косову да постане члан Интерпола, али да не може да утиче на став земаља Европске уније које још нису признале једнострано проглашену независност Косова.

"Што се тиче Интерпола, Словенија је увек подржавала чланство. Но, што се тиче пет земаља, то су унутрашња питања држава, а ми се не мешамо у унутрашње послове", рекао је Ерјавец на конференцији за медије у Приштини, након сусрета са косовским министром спољних послова Беџетом Пацолијем.

Ерјавец је додао да је потребно наставити дијалог Београда и Приштине.

Пацоли је потврдио да је добио подршку словеначког министра за чланство у међународним организацијама.

"Имали смо конструктиван разговор. Разговарали смо о подршци коју је Словенија дала Косову, о економској сарадњи, интеграцијама Косова и будућим плановима", рекао је Пацоли.

Како је навео Пацоли, Словенија је на првом месту међу страним инвеститорима.

"Добили смо подршку Словеније, хоће да нам помогне постанемо члан Интерпола и Унеска. Опције сарадње остају отворене. Сматрамо да је Словенија била и остаће важан партнер", истакао је Пацоли.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво