Хрватски посланик Иван Пернар код палестинског амбасадора у Београду

Посланик у хрватском Сабору и оснивач "живог зида" Иван Пернар посетио је амбасаду Палестине у Србији на позив амбасадора Мухамеда Набхана, који је желео да му се захвали на томе што је у Сабору говорио о Ахед Алтамими, малолетној Палестинки која се налази у израелском затвору.

Како је рекао амбасадор Набхана, долазак Пернара је веома важан корак који, оценио је, означава почетак процеса признања државе Палестине од стране Хрватске.

"Хвала вам на храбрим речима у Сабору у прилог наше малолетне Палестинке која се налази у израелском затвору и којој се суди зато што је отерала војника из свог дворишта", рекао је амбасадор.

Навео је и да се у израелским затворима тренутно налази више од 350 палестинских малолетника, као и више од 7.000 одраслих људи.

Долазак Пернара у посету амбасади, како је рекао, показује да је Палестина била и биће земља толеранције и спајања људи.

Пернар је нагласио да му је част што је дошао у посету и рекао да ће као посланик у Сабору дати све од себе да се отвори амбасада Палестине у Загребу, те истакао да се залаже за признање Палестине и успостаљање дипломатских односа две земље.

Према Пернаровим речима Палестина има право на државност, а борба палестинског народа и за нормалан живот и против окупације је исправна.

Пернар је додао да је Израел нелегитиман ентитет "који нема основа за постојање".

"Позивам на престанак окупације Палестине, на пуштање политичких затвореника из војних затвора. Ми се залажемо за мирно решење", нагласио је он.

Пернар је на поклон од амасадора Набхана добио палестинску мараму.

Упитан шта повезује "живи зид" и Палестинце, Пернар је рекао да постоји веза јер је палестински народ окупиран војном чизмом, а хрватски, путем финансијског система базиран на кредитима, "са централном банком као мењачницом".

"Структуре у позадини обе окупације су заправо исте, ради се о федералним резервама у Америци и породице Ротшилд која је власник федералних резерви, а чији су преци учествовали у настанку Израела, али и у стварању монетарног система који нас све заједно тлачи", нагласио је он.

"Сликовито речено – имамо истог непријатеља" додао је Пернар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво