Шутановац поднео оставку, остаје у ДС-у

Председник Демократске странке Драган Шутановац поднео је оставку на то место, али остаје у ДС-у. Како је рекао на отвореном делу седнице Главног одбора ДС-а, већ 21 годину је у борби за демократске вредности и не намерава да устукне.

Према његовим речима, одлука о оставци није мотивисана притисцима на које је током бављења политиком навикао, већ из осећаја одговорности за резултат који је ДС остварио на изборима.

Шутановац је рекао и да је Александар Вучић изабрао своје противнике на недавно одржаним изборима те да је ДС намерно заобиђен да му се не би давало на значају.

"СНС је на изборима имао два противника, а ми 22", рекао је Шутановац на отвореном делу седнице Главног одбора те странке.

Додао је да ДС није створен "да се бави комуналним проблемима као и да мисија те странке није окончана нити је њена визија остварена".

"Наша листа је била најбоља коју смо у скорије време кандидовали али нисмо успели да је промовишемо и резултати су такви какви су", сматра Шутановац.

"Показало се да је истина оно што смо говорили све време, а то је да само слаб ДС гарантује опстанак ове власти. Зато смо били мета пет година, али нема предаје – окрећемо нови лист", поручио је Шутановац.

Како је истакао, ДС не може да управља ниједном општином у Београду и Србији, изузев у Параћину, и у коалицији у Шапцу и Гаџином Хану.

Шутановац није желео да оцењује да ли је одлука да не улази у ширу предизборну коалицију добра или не, али је рекао да она очигледно није мотивисала бираче.

О финансијској ситуацији у ДС-у

Шутановац се осврнуо и на финансијску ситуацију у странци за коју каже да је изузетно тешка, да је враћено преко 80 милиона динара дуга, а да је тај дуг фактички, ипак, смањен само за 15 милиона.

Као позитивно, истакао је чињеницу да је ДС кампању за локалне изборе завршио без дугова, а кампања је, према његовом мишљењу, вођена скромно због "преко 30 милиона динара дуговања медијима, још од парламентарних избора 2016. године".

Позвао је да се на седници Главног одбора јави особа која је у јавност током кампање изнела финансијски извештај ДС-а, јер је, како каже, тај потез био "пуцање у колена", како њему, тако и странци у целини.

На крају, Шутановац је истакао да нема дилему да је ДС најбоља странка "која ће се брзо опоравити", те додао да не позива никога на одговорност и да ће у складу са статутом водити странку док не буде изабран други председник.

Када би могло доћи до избора новог председника ДС-а, није прецизирано.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи