Драшковић: Девети март се прекрива заборавом и неистинама

Девети март 1991. означио је почетак дуге и прескупо плаћане борбе Србије за европску будућност, а данас се прекрива заборавом и неистинама, рекао је председник Српског покрета обнове Вук Драшковић.

У изјави уочи годишњице Деветог марта, Драшковић наводи да је 5. октобра 2000. коалиција ДОС оборила диктатора и то у савезу са стубовима његовог терористичког поретка – Легијом и Црвеним береткама, са Земунским кланом, са ДБ и генералима војске. 

То је био само врх "пирамиде зла", каже Драшковић и додаје да су пирамида и поредак остали нетакнути, а Српски покрет обнове је изопштен.

"Девети март трајао је скоро целу деценију. Многи су изгубили и живот у тој борби. Злочин на Ибарској магистрали, ликвидације Ивана Стамболића, Славка Ћурувије, Пеђе Старчевића, Небојше Симеуновића и десетина њих још...", подсетио је Драшковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво