Вучић на трилатерали у Мостару

Председник Србије допутовао је у Мостар где се одржао трилатерални састанак Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

Три члана Председништва БиХ, на челу са домаћином скупа председавајућим Драганом Човићем, дочекали су председника Вучића.

Након дочека, чланови Председништва БиХ са председницима Србије и Хрватске Колиндом Грабар Китаровић одржали су трилатерални састанак.

У исто време одржан је и неформални састанак шефова дипломатије три земље.

Одржан је и састанак председавајућег и чланова Председништва БиХ, као и председника Хрватске и Србије са министрима спољних послова.

Потом су чланови Председништва БиХ, Грабар Китаровићева и Вучић одговарали на питања новинара.

Трилатерални састанак завршава се радним ручком који ће у част председнице Хрватске и председника Србије приредити председавајући и чланови Председништва БиХ.

На састанаку који се одржава на позив Драгана Човића, а чију иницијативу су одмах подржали и председници Србије и Хрватске, разматрале су се опште теме.

Састанак је усмерен на јачање добрих међусуседских односа и размену мишљења о унапређивању даље економске и политичке сарадње.

Због општих најава неки у Мостару имају мања очекивања од састанка, али о општим темама требало је да се разговара и почетком децембра прошле године на састанку председника Александра Вучића са члановима Председништва БиХ па су дотакнута бројна важна питања – питање границе, разговарало се о трасама ауто-пута који би спајао Београд и Сарајево, о продужењу Коридора 11 на којем ради Србија, као и о либерализацији разних производа.

Може се очекивати да се све те теме нађу на дневном реду и данас, а Човић је потврдио да ће се разговарати о границама.

Званичних детаља о томе шта ће бити конкретне теме нема.

Оцена већине је да без обзира шта тачно буде исход ових разговора, важно је што су се овакви сусрети претворили у једну сталну праксу.

Председник Србије састао се са члановима Председништва БиХ пре три месеца после, а пре само двадесетак дана посетио је Загреб и разговарао са хрватском председницом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво