Пролећно заседање Скупштине Србије 6. марта

Прва седница редовног пролећног заседања Скупштине Србије почеће 6. марта у 10 часова, а на дневном реду је више законских предлога, међу којима и Предлог закона о полицији и измене Закона о јавном реду и миру.

Испред Дома Народне скупштине посланике ће дочекати свечана гарда Војске Србије, а на почетку седнице ће бити интонирана химна Србије. Пролећно заседање парламента не може да траје дуже од 90 дана. 

На дневном реду седнице биће Предлог закона о странцима, Предлог закона о азилу и привременој заштити, Предлог закона о граничној контроли, Предлог закона о евиденцијама и обради података у области унутрашњих послова, Предлог закона о националном ДНК регистру, као и Предлог закона о јединственом матичном броју грађана, које је поднела Влада Србије. 

Народна скупштина разматраће предлог допуна Закона о држављанству Републике Србије, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, које је поднела Влада. 

Народни посланици разматраће потврђивање Споразума између Србије и Белгије о полицијској сарадњи, потврђивање споразума између МУП-а Србије и Федералне службе обезбеђења Русије о сарадњи и заједничком деловању.

Такође, расправљаће о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Словеније о сарадњи у области заштите од природних и других катастрофа, Споразума између Владе Србије и Савета министара БиХ о сарадњи у заштити од природних и других катастрофа, као и о измени Споразума између Владе Србије и Владе Шпаније о реципрочном признавању и замени националних возачких дозвола.

На дневном реду је Предлог закона о потврђивању Споразума између Србије и Грчке о међусобном признавању возачких дозвола, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Шведске о сарадњи у области спровођења закона и Предлог закона о потврђивању Радног аранжмана између МУП-а Србије и Агенције Европске уније за обуку органа за спровођење закона (ЦЕПОЛ).

Скупштина и о тужиоцима, члановима савета... 

Пред Парламентом ће се наћи Предлог одлуке о избору председника Савета гувернера Народне банке Србије, Предлог одлуке о избору директора Управе за надзор над финансијским институцијама, као и Предлог одлуке о престанку функције члана Комисије за хартије од вредности, које је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава. 

Народна скупштина разматраће Предлог одлуке о избору председника и чланова Савета Агенције за енергетику Републике Србије, који је поднела Влада.

Такође ће се наћи Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства, предлоге одлука о избору заменика јавног тужиоца, које је поднело Државно веће тужилаца, као и предлоге више одлука о престанку функције председника Прекршајног апелационог суда, Основног суда у Новом Саду, Привредног суда у Лесковцу, Основног суда у Новом Пазару, које је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу. 

На дневном реду биће и Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства, Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Саша Радуловић, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Горан Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво