Србија и Алжир настављају да јачају војну сарадњу

Дводневно заседање Шесте мешовите српско-алжирска комисије за сарадњу у области одбране завршено је у четвртак у Београду.

Заседање је завршено усаглашавањем и потписивањем Записника о раду комисије и Плана активности билатералне војне сарадње Србије и Алжира у 2018. години, саопштено је из Министарства одбране.

На заседању је констатовано да би у времену када постоје претње које су унутрашње и изван граница земље, као што је тероризам, организован криминал, илегалне миграције и сајбер напади, обе земље требало да сарађују и да имају заједничку визију како би се смањиле све ове опасности.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна истакао је да је Министарство одбране заинтересовано и спремно за наставак динамизације односа и развој сарадње са Алжиром и да ће Србија и њено Министарство одбране бити поуздан и сигуран партнер у спровођењу заједничких договора.

Начелник Управе за организацију логистике при Генералштабу Оружаних снага Алжира и копредседник алжирског дела Мешовите комисије Генерал-мајор Грис Абделхамид рекао је да сарадња у области одбране између две земље има стратешки карактер.

"Наставља да се развија са тенденцијом раста и представља најразвијенији облик билатералне војне сарадње који смо имали са нашим партнерима", оценио је Грис.

Према његовим речима, најважније је потписивање споразума у области војне индустрије, војног образовања и војне географије.

Грис је напоменуо да је алжирска страна убеђена да ће се уз добру вољу, која је увек била приказана са обе стране, напори и рад, односи између наше две војске и даље ојачавати како бисмо створили веома плодан и за обе стране користан модел сарадње.

Тродневном заседању у Београду су присуствовали и амбасадор Алжира, изасланик одбране те државе у Србији, чланови српског и алжирског дела Мешовите комисије и представници ЈП ''Југоимпорт - СДПР''.

У саопштењу Министарства одбране истиче се да традиционално пријатељски односи алжирског и српског народа и држава представљају одличну основу за даљи наставак и унапређење како војноекономске и војнообразовне сарадње тако и развој војно-војне и војномедицинске сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво