Нова Србија тражи изборе

Представници Нове Србије организовали акцију под називом "Прогледај" којом, како кажу, желе да укажу на "све омбане, лажна и неиспуњена обећања Владе Србије".

Потпредседница НС-а Дубравка Филиповски каже да је циљ акције, организоване испред ресторана "Руски цар" у Кнез Михаиловој улици, да грађанима укажу "на све недостатке, лажна обећања и пропусте владе".

Влада, како тврде у НС-у, нема решење за новонасталу ситуацију и светска економска криза јој је, у ствари, "параван за небригу о грађанима Србије".

Према њеним речима, Влада сноси одговорност јер је грађанима обећала бесплатне акције а није их поделила, што је у току отпуштање радника а обећано је отварање нових радних места, као и због свакоднавних поскупљења и пада животног стандарда.

"НС сматра да су нови парламентарни избори решење за новонасталу ситуацију зато што нико, па ни 14 странка владајуће коалиције, нема право да вара грађане Србије и да на обманама и неиспуњеним обећањима и даље влада", рекла је Филиповска.

Потпредседница НС-а је истакла да Влади не одговара расправа у Скупштини Србије о предлогу да јој се изгласа неповерење, и да је зато седница парламента предвиђена за расправу о томе одложена за 8. децембар. За то је навела три разлога.

"Први је зато што нема договора владајуће коалиције о буџету за 2009. годину, затим што нема већине у Скупштини за нормалан рад и доношење закона, а трећи разлог је што је влада донела одлуку о распоређивању мисије Еулекс на Косову без расправе у парламенту", навела је потпредседница НС.

Током акције, посланици и чланови Градског одбора НС-а делили су грађанима пропагандни материјал у коме су наведена неиспуњана предизборна обећања Владе Србије, као и, како је наведено, "непрекидни низ обмана грађана министра економије и регионалног развоја Млађана Динкића".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво