Ђурић: Команданти ОВК сносиће последице пре или касније

Геноцид на Косову и Метохији је почињен и починила га је терористичка ОВК, којој припада и Авдулах Хоти са свим његовим командантима, изјавио је директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Геноцид је почињен са циљем потпуног етничког чишћења и освајања наше јужне покрајине, агресијом и помоћу злочина. За почињене злочине сви команданти терористичке ОВК, пре или касније, сносиће последице пред домаћим и међународним правосуђем", истакао је Ђурић, а саопштила владина Канцеларија за КиМ.

Хоти, који је председник парламентарне групе Демократског савез Косова, изјавио је раније да "нове фразе и одела не могу прикрити злочине и геноцид" и да би председник Србије Александар Вучић требало да се моли "за жртве своје политике".

"Оптужујући председника Србије за злочине на Косову и Метохији, којих је било, али пре свега над Србима и другим неалбанцима, и то не само у последњем рату, већ вековима уназад, Хоти урања у блато шовинизма, екстремизма и мржње из којег упорно последњих година спремношћу на дијалог и умереном реториком настојимо да извучемо такозвану албанску политичку елиту", указао је Ђурић.

Оптужити председника Србије за било који злочин над Албанцима јесте једнако неукусно и неумесно као када би неки овдашњи политичар господина Хотија окривио за вађење органа отетим српским цивилима, додао је он.

"Такав начин уопштавања својствен је, међутим, само политички и цивилизацијски недозрелим особама, а пошто господин Хоти то верујем није, поставља се питање по чијем налогу он себе жели да представи таквим и по чијем налогу на политичку сцену враћа језик мржње и сукоба", истакао је Ђурић.

"САД би допринеле миру да не третирају Космет као независну државу" 

Сједињене Америчке Државе дале би велики допринос мировном процесу и процесу помирења на Западном Балкану уколико би одустале од третирања Косова и Метохије као независне државе, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

"Што пре САД одустану од такве политике, то ће пре сепаратисти у Приштини одустати од мита о такозваном независном Косову" рекао је Ђурић Танјугу.

Ђурићева реакција уследила је после изјаве председника привремених косовских институција Хашима Тачија да би Русија могла да одигра "веома позитивну улогу" за мировни процес уколико би признала једнострано проглашену независност Косова, јер би у том случају Београд одустао од, каже, "лажне митологије".

Директор Канцеларије за КиМ додаје и да би "САД подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије у Савету безбедности оснажиле углед Уједињених нација и допринеле реафирмацији принципа на којима је Светска организација настала".

"Зна се које починио геноциде на КиМ"

Директор Канцеларије за КиМ изјавио је да су геноцид и етничко чишћење на Косову и Метохији починили терористи тзв. УЧК, "ментори људи као што је Абдулах Хоти".

"Зна се ко је на КиМ починио и геноциде и етничко чишћење, то су били терористи из тзв. УЧК, управо командати Абдулаха Хотија су то починили и пре или касније ће одговарати за то пред судовима", рекао је Ђурић.

Он је то рекао новинарима на Сајму турзима упитан да прокоментарише изјаву председника парламентарне групе Демократског савеза Косова Абдулаха Хотија да "нове фразе и одела не могу прикрити злочине и геноцид" и да би председник Србије Александар Вучић требало да се моли "за žртве своје политике".

Истина је, назначио је Ђурић да је терористичка УЧК на КиМ починила најгоре могуће злочине и најгоре могуће етничко чишћење, јер је 247.000 људи измештено са Косова и Метохија, те да "ми о томе нећемо да ћутимо".

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво