Вучић ће дати Лаврову писмо за Путина, позива руског председника у посету

Председник Србије Александар Вучић уручиће вечерас руском министру спољних послова Сергеју Лаврову писмо за председника Русије Владимира Путина којим шефа руске државе позива да посети Србију, ексклузивно сазнаје "Танјуг".

Вучић је у писму Путину изразио задовољство поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Русије, напомињући да ће овај значајaн јубилеј, који се навршава 23. фебруара, бити заједнички обележен низом манифестација у обе земље.

"Током овог дугог и често турбулентног временског периода, али и вековима пре тога, српски и руски народ тежили су да успоставе чврсте духовне, културне и економске везе, због чега их ми сада са поносом сматрамо искрено пријатељским", стоји у писму у које је Танјуг имао увид.

Председник Србије је у писму навео да су се Србија и Русија, у различитим историјским околностима и изазовима, увек на истој страни, борили да основне вредности и врлине, које заједнички негујемо, превагну над политикама које су претиле слободи и независности многих народа у Европи и свету, храбро и несебично подносећи највећу жртву.

Србија и Русија, поручује Вучић у писму, данас имају светлу традицију сарадње, разумевања и узајамне подршке.

Темељи ових стожера налазе се у богатој заоставштини наших предака, али и у неспорној опредељености садашњих генерација за наставак преданог рада на додатном развоју односа у свим сферама, на начин који доликује пријатељству и блискости наших народа, истакао је у писму председник Србије.

"Немерљив допринос Путинове иницијативе"

Вучић је, у писму председнику Путину, нагласио да је уверен да ћемо укупне односе наших земаља и стратешко партнерство наставити да оснажујемо и унапређујемо.

О томе, како је подсетио, сведочи и Вучићева недавна посета Москви, као и веома садржајни разговори које су водили ради унапређења свих видова сарадње, посебно на економском плану.

Председник Србије у писму истиче да су управо Путинова иницијатива, залагање, мудра политика и брига за добробит српског народа дали немерљив допринос јачању односа између Републике Србије и Руске Федерације.

"Поштовани Владимире Владимировичу, будући да конструктивни разговори које водим са Вама дају специфичан печат квалитету наших укупних односа, са посебним задовољством Вас позивам у званичну посету Србији, где сте увек радо виђен гост и пријатељ", навео је Вучић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво