"Лавров у Србију доноси поруку мира"

Главна и одговорна уредница "Спутњика" у Србији Љубинка Милинчић каже за РТС да шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у Србију долази са поруком пријатељства, мира, добрих мамера.

Љубинка Милинчић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да су односи између Србије и Русије толико добри да се не може рећи да се могу унапредити.

"То је оно разумевање које се не очекује, навикли смо на ултиматуме, уцењивања и онда се тешко навикавамо на чињеницу да неко може да нас посматра пријатељски", напомиње уредница Спутњика.

Говорећи о Лавровљевој изјави да се прибојава да у Србији може доћи до украјинског сценарија, уредница Спутњика наводи да је та изјава наишла на неразумевање у једном делу српских медија и политичког естаблишмента.

"Она је крајње јасна, Србија је земља у којој велики број људи жели пријатељство са Русијом, али и ЕУ, јер смо ми у центру Европе, многи од нас су се школовали у Европи", указује Милинчићева.

Украјина је, објашњава, драстичан пример.

"Украјина је била проруска и имала је мањи део европски настројених политичара, кад су доведени у ситуацију да морају да се одлуче, изашли су на улице, не случајно, и десило се шта се десило. Снајперима су их гађали како би издржали отпор", наводи Милинчићева.

Према њеним речима, у односима Србије и Русије нема шумова.

"Центар у Нишу није проблем, али га Запад посматра као шпијунски центар и смешно је да то чине они који имају Бондстил на 100 километара одатле", наводи уредница Спутњика.

Русија на нас, каже, не врши притисак по том питању.

"Волела бих да се то реши, Русија тражи статус који има Црвени крст. То је потребно јер се за хуманитарне потребе увозе разне ствари и пролази се кроз административне процедуре које нису потребне", указује Милинчићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво