Дачић и Џонсон о односима Београда и Приштине

Шеф дипломатије Ивица Дачић разговарао је у Београду са америчким сенатаром Роном Џонсоном, који је изразио интерес САД да помогну Београду у налажењу дугорочног решења у односима са Приштином.

Џонсон је сугерисао да се прошлост остави прошлости, да се не заборави, али да се опрости, и да се фокусира на будућност.

Позвао је обе стране да искористе историјску прилику за прогрес у нормализацији својих односа, наводи се у саопштењу МСП. 

Дачић је потврдио спремност Србије за улагање напора у проналажењу трајног решења које ће бити у обостраном интересу и у циљу стабилности у региону. 

Шеф српске дипломатије и сенатор Џонсон разговарали су и о дугорочном пријатељству између САД и Србије и важности тих односа за обе земље, као и за регион. 

На данашњем састанку дискутовало се, такође, о начинима за јачање билатералних веза, посебно у светлу обележавања 100 година од када је тадашњи председник Вудро Вилсон наредио да се на Белој кући подигне српска застава.

Размењени су и погледи о ситуацији у региону и важности улоге Републике Србије у промоцији мира и безбедности, како за сам регион, тако и за Европу. 

Џонсон борави у посети Београду, а вечерас ће га примити и председник Србије Александар Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво