Спасић напустио скуп због Младена Обрадовића

Народни покрет 1389 организовао је скуп поводом 10 година противправног проглашења независности јужне српске покрајине са ког је поручено да тај покрет не признаје самопроглашену државу Косово.

Такође изражена је и захвалност земљама које нису признале косовску независност и онима које су повукле признање.

Председник Покрета 1389 Раде Љубичић рекао је да они трећу годину заредом обележавају 17.фебруар и подсетио да се протести против независности Косова на данашњи дан организују и у Пољској, Чешкој и Словачкој.

Љубичић је истакао да одлуке о признању независности Косова немају правни и политички садржај и смисао и да су донете ''под великим притиском САД и Европске уније''.

На скупу на Тргу републике, где се окупило стотинак људи, говорио је и председник Удружења породица киднапованих и убијених Срба на КиМ Сима Спасић који је истакао да се на данашњи дан не обележава деценија независности Косова већ 20 година киднаповања и убијања Срба у јужној српској покрајини.

''Нема помирења у региону западног Балкана без правде за српске жртве'', поручио је Симић.

Скуп је обележио и мањи инцидент током обраћања председника организације ''Образ'' Младена Обрадовића који је у свом говору оптужио актуелни власти ''за издају Косова и Метохије''.

Међутим, Обрадовићев говор изазвао је негодовање Симе Спасића који је лидеру ''Образа'' и окупљенима довикивао: ''Срам вас било''. Након тога је напустио скуп.

Иначе, током одржавања скупа у центру града било је појачано присуству припадника полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво