Вулин: Србија никада неће признати Косово

Такозвана "држава Косово" је велика срамота међународног права, настала на насиљу, изјавио је министар одбране Александар Вулин и истакао да Србија никада неће признати ту једнострано проглашену независност. Србија неће заборавити своје борце, рекао је Вулин.

"Такозвана косовска независност је велика и страшна срамота међународног права, победа насиља над правом, али привремена победа насиља над правом. Држава Србија неће престати да се бори", рекао је Вулин поводом 10-годишњице једностраног проглашења независности КиМ.

Он је подсетио да је, од 17. фебруара 2008. године, када је проглашено то што они зову независношћу, убијено четворо Срба, 73.000 Срба је протерано са КиМ, а вратило их се једва пет хиљада, 318 њих је теже или лакше повређено, а преко 1.395 пута су извршени етнички напади на Србе. 

За све то до сада је покренут процес против три Албанца и ни један једини никада није одговарао ни за убиства, ни за паљевине, ни за пљачке, ни за насиље, ни за протеривање, указао је министар одбране. 

"То је права слика онога што зову косовска независност и то је суштински разлог због ког држава Србија никада неће престати да се супротставља овом насиљу и никада неће престати да се супротставља покушају отимања њене територије. Држава Србија Косово никада неће признати", истакао је Вулин.

Србија неће заборавити своје борце 

Вулин је изјавио да у данашњој Србији борци који су бранили земљу неће бити заборављени и да ће се водити рачуна о њима и њиховим породицама.

Вулин је са председником општине Обреновац, Мирославом Чучковићем, у селу Забрежје, обишао породицу ратног војног инвалида, рањеног на Кошарама, Сашу Марковића.

Министар и Чучковић су породици Марковић уручили помоћ општине Обреновац у грађевинском материјалу у вредности 300.000 динара за санацију куће страдале у поплавама, наводи се у саопштењу Покрет социјалиста.

"Борци на Кошарама и сви борци који су се супротстављали НАТО агресији, сви они који су чували и бранили нашу земљу, никада више неће бити заборављени, никада више неће бити гурнути у страну, о њима ће се водити рачуна, као и о њиховим породицама. Водиће се рачуна и о њиховој деци, да њихова деца знају колико су њихови родитељи учинили велике и важне ствари", истакао је Вулин.

Вулин, који је и председник ПС, захвалио је општини Обреновац зато што не заборавља своје ратнике, о њима води рачуна, "и треба да буде пример како се о њима брине и да њихова деца знају да су њихови родитељи урадили велику и важну ствар коју цени Обреновац, али и читава Србија".

Додао је да се српски народ никада није стидео својих ратника, и да се никада није стидео оних који су га бранили, па то неће ни ова генерација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво