Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је "Косово заувек отишло" и да то треба трећи. ЛДП у свом ставу увек je био усамљен, али никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, навео је лидер те партије.

Јовановић је поводом десет година од једнострано проглашене независности јужне српске покрајине рекао да та годишњица опомиње да време неумитно тече упркос жељи огромног дела политичких елита и политичара да се оно замрзне, наводи се у саопштењу ЛДП-a.

Додаје се да ни 2008. године, у зору проглашења независности Косова, та партија није била са већином и да није пристајала на лаж која се, како каже Јовановић, подметала грађанима да Косово може остати део Србије након деценија трагичних, насилних и погрешних поступака. 

''И тада смо, као и данас, говорили да је Косово заувек отишло и да је то истина - тужна, трагична, али истина коју дугујемо да кажемо Србима. Ни тада, као ни данас, нисмо одустајали од вере да су другачије везе Косова и Србије не само могуће, него и неумитне'', навео је лидер ЛДП-a.

Како је рекао, та странка никада није променила свој став да будућност земље не сме бити талац ружне слике прошлости коју и даље нисмо спремни да признамо. 

Јовановић је навео да је ЛДП у свом ставу увек био усамљен, али да никада није одустајао и никада неће подржати оне који немају храбрости за суочавање са реалношћу, са последицама сопствене погрешне политике и изговорима које је друштво увек узимало у отпору променама и прихватању одговорности.

''За ових десет година све се променило и ништа се није променило. Косово живи свој зацртани пут. То више никако није земља каква је у крви настајала пре деценију или две, а Србија је остала иста, и даље неспремна да се суочи са својом улогом у том трагичном губитку коју је генерација политичара, који се још увек боре за власт, оставила новим генерацијама које тек долазе'', сматра Јовановиоћ.

ЛДП обележава овај дан са новим људима који имају храбрости и одговорности да помогну да се ружно лице прошлих ратова, сукоба, немира и мржње претвори у пружену руку мира и помирења, добросуседских односа и суживота са првим комшијама са којима верујемо да је заједничка и сасвим другачија будућност могућа, наводи се у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво