Марковић у првој посети Приштини

Премијер Црне Горе Душко Марковић налази се у Приштини у званичној посети Косову, саопштила је влада те земље. Истиче се да је црногорској делегацији приређен свечани дочек уз највише државне почасти.

Марковић је допутовао у среду поподне у Приштину у дводневну званичну посету Приштини на позив премијера Рамуша Харадинаја, наводи се у саопштењу.

Испред седишта косовске владе, делегацији Црне Горе приређен је свечани дочек уз највише државне почасти.

Марковић и Харадинај су потом разговарали, истакавши да желе да унапреде добре односе.

Рамуш Харадинај оценио је да су односи са Црном Гором одлични, преноси РТЦГ.

"Ово је посета која показује да народи Црне Горе и Косова нису само суседи, већ народи који се воле и желе да напредују у евроатланској преспективи", рекао је Харадинај на конференцији за новинаре са Марковићем у Приштини.

"Желимо да добре односе унапредимо у корист грађана Црне Горе и Косова, желимо да подржимо Косово на евроатланском путу. Желимо и добру економску сарадњу и желимо да своје искуство поделимо с вама", рекао је Марковић.

"Са Косовом немамо проблема, имамо отворених питања, али верујем да ћемо наћи одговоре. Црна Гора је окончала процес разграничења и желимо да, као добар сусед, помогнемо да се то питање решење. Не желимо да нас разлике поведу у проблем, тражићемо најбоље решење. Нисмо ту да одуговлачимо, ми смо одговорни људи", рекао је Марковић, преноси РТЦГ.

Харадинај је рекао да у косовском парламенту постоји добра воља за решавања питања демаркације с Црном Гором. За њега су и црногорски официри у саставу Кфора добродошли.

Марковић је додао да је то израз одговорности Црне Горе да допринесе регионалној стабилности, порука мира са испруженим рукама региону како би се обезбедила стабилност.

Другог дана посете председник Владе Црне Горе састаће се са косовским председником Хашимом Тачијем и председником парламента Кадријем Весељијем.

Како је раније најављено, Марковић ће са представницима власти у Приштини разговарати о привредној сарадњи и споразуму о демаркацији који је усвојен 2015, а Црна Гора га је већ ратификовала.

Првобитно је Марковић требало да Приштину посети 6. фебруара, али је посета отказана због магле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи