Гојковићева у Кнесету о сарадњи два парламента

Другог дана посете Јерусалиму, председница Скупштине Србије Маја Гојковић посетила је израелски Кнесет. То је био први сусрет председника парламената две земље од успостављања дипломатских односа пре четврт века. Разговарали смо о моделима сарадње наших одбора, рекла је Гојковићева.

Испред Кнесета, на гроб Незнаног јунака Маја Гојковић положила је цвеће и председнику Кнесета Јулију Еделштајну поручила да у спомен на жртве Холокауста Србија припрема закон о заштити спомен-парка на Старом сајмишту.

Еделштајн је захвалио Србији на закону којим се имовина преминулих жртва Холокауста враћа јеврејској заједници и поручио да би такав закон требало да имају све земље Европе.

Кнесет је данас расправљао о буџету, али су израелски посланици поздравили колеге из Србије.

"Добро дошли у Јерусалим и у Кнесет – срце израелске демократије. Пријатељске везе Србије и Израела су добре, надамо се да ће се развијати на пољима економије, културе и туризма. Захвални смо вам на чврстом ставу против сваке манифестације антисемитизма и покушаја ревизије историје", навео је Еделштајн.

Домаћини поручују да Израел није и неће признати независност Косова и Метохије. Два парламента радиће на развоју међудржавне сарадње.

"Разговарали смо о моделима сарадње наших одбора и давања подршке једни другима у међународним организацијама на оном нивоу подршке на којем то остварују наше две владе", рекла је Гојковићева.

Шефови посланичких група пријатељства Србије и Израела, Владимир Маринковић и Одед Форер, разменили су парламентарна искуства посебно у развоју женског предузетништва. Израелски парламентарци прихватили су позив за узвратну посету Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво