Тачи о Специјалном суду: Неправда, као суђење Јеврејима

Косовски председник Хашим Тачи је још једном поновио да је формирање Специјалног суда за злочине тзв. ОВК "историјска неправда" и упоредио га са оснивањем суда који би судио Јеврејима изложеним нацистичком прогону током Другог светског рата.

Тачи је у интервјуу за АП изнео тврдњу да је косовска влада против своје воље прихватила Специјални суд као "цену слободе (Косова)", као и да је "Косово водило одбрамбени рат за опстанак нације и никога није нападало".

"Ми немамо шта да кријемо", рекао је Тачи.

Изнео је и тврдњу да "ратни злочини које су починиле српска војска, паравојне формације и полиција и даље нису истражени".

Тачи је у јучерашњем интервјуу за Ројтерс рекао да Косово очекује да ће ове године решити веома битна питања са Србијом постизањем "историјског" споразума.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи