"Србију и Француску везује дугогодишње пријатељство"

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са амбасадором Републике Француске у Београду Фредериком Мондолонијем о досадашњој сарадњи српске и француске полиције, која је оцењена као веома добра, док је у разговору Мондолонија са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем било речи о унапређењу сарадње у области јавне управе и стручног усавршавања службеника.

Стефановић и Мондолони су истакли да постоји простор за унапређење сарадње посебно у области борбе против тероризма, организованог криминала, трговине дрогом, оружјем, као и у сузбијању илегалних миграција.

Министар и амбасадор су разговарали и о размени експерата Криминалистичко-полицијске академије са француским колегама у наредном периоду.

Стефановић и Мондолони су констатовали да ће јачање сарадње у свим овим областима допринети већој безбедности и Србије и Француске, саопштено је из МУП-а.

Ружић и Мондолони о сарадњи у области јавне управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем о унапређењу сарадње у области јавне управе и стручног усавршавања службеника.

"Србија је кренула брзим корацима ка ЕУ, чији је један од главних идејних твораца била управо Француска, која ће, верујем, наставити да пружа пуну подршку Србији на овом путу у свим аспектима, па и у домену реформе и модернизације јавне управе", рекао је министар.

Захвалио се Француској што већ неколико година пружа подршку нашој земљи на пољу реформе јавне управе.

Ружић и Мондолони су се сагласили да би даљу сарадњу у области стручног усавршавања требало базирати на билатералним споразумима о сарадњи надлежних институција Србије и Француске, саопштено је из ресорног министарства.

Они су добар основ за заједничке активности и подршку, посебно у области стручног усавршавања запослених и сарадње српске Националне академије и Националне школе за администрацију Француске, оценили су Ружић и Мондолони.

Министар је додао да Србију и Француску везује дугогодишње пријатељство које "нису могли да угрозе многи изазови". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара