Михајловић: Посета Вучића Хрватској – пут одговорне политике

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да је највиши домет посете председника Србије Хрватској дијалог, одговорност и снага Србије да држи задату реч.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је посета председника Србије Хрватској државнички пут једне одговорне и рационалне политике.

Напомиње да је то важно за стабилност Србије и региона.

"Ми хоћемо да идемо напред а не да се враћамо у прошлост, коју свакако нећемо заборавити. Добро знамо кроз шта смо прошли. Важна је српска заједница у Хрватској, важно је да се они осећају сигурније", наглашава министарка.

Јасно је да када говоримо о прошлости немамо исто мишљење али, истиче Михајловићева, оно око чега можемо да се сложимо јесу пројекти за будућност.

"То није толико важно за нас, већ за за нашу децу и за децу наше деце. Важно је да наше економске везе буду још боље", указује потпредседница Владе.

Према њеним речима, највиши домет посете председника Србије Хрватској је дијалог, одговорност и снага коју је показала Србија, снага да држимо реч.

Урадили смо за хрватску заједницу у Србији све што смо договорили, наводи министарка истичући да исто очекујемо и за српску заједницу у Хрватској. 

Када је реч о пруги Београд–Загреб, министарка напомиње да се данас возом путује око седам сати.

"Са министром промета сам разговарала о реконструкцији. Ми смо један део пруге и обновили. Вредност пројекта са српске стране је око 250 милиона евра. За две недеље ћемо да се видимо у Београду око договарања протокола. Покушаћемо да аплицирамо за европске пројекте", наглашава министарка грађевине.

Указује да је то начин да две земље буду ближе "да се чујемо, видимо, имамо дијалог и да будемо боље повезани".

"Шумова ће увек бити али је важно куда идемо. Да видимо Србију за пет, 10, 50 година. Ово није питање ситних политичких поена. Шумова и политичара који кажу да је Вучић у Хрватској понизио Србију, увек ће бити. Чиме је понизио Србију? Тиме што је државник?", наводи Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво