Вучић: На инсистирање Пленковића и о ратној одштети

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је са хрватским премијером Андрејем Пленковићем, на Пленковићево инсистирање, разговарао и о питању ратне одштете, мада је, каже, увек спреман да о свему разговара.

Вучић је после састанка са Пленковићем, пошао преко Марковог трга ка Сабору, а новинари су га "отпратили" питањима о садржају разговора са хрватским премијером, посебно на питању да ли је било речи о ратној одштети.

Председник Србије је у ходу рекао да су разговарали "о много чему", а на поновљено питање потврдно је одговорио да је било речи и о ратној одштети.

"Јесте, једна од тема коју је покренуо господин Пленковић", рекао је Вучић и додао да је имао сасвим другачији став и одговорио му све што мисли о томе.

На питање да ли ће наставити разговоре, Вучић је одговорио да ће о свему увек разговарати.

Председник Вучић је на Твитеру написао да је разговарао са Андрејем Пленковићем о темама од интереса за обе стране, мањинским правима, о томе колико је учињено и колико можемо да учинимо.

Детаље састанка је на Твитеру поделио је и хрватски премијер. "С председником Србије разговарао сам о свим отвореним питањима између две државе – несталима, граници, правосудној сарадњи, ратним одштетама, заштити мањина, сукцесији и сарадњи и европском контексту", написао је Пленковић.

Хрватски премијер дочекао је Вучића испред седишта Владе, на Марковом тргу, а Вучић се потом уписао у Златну књигу. 

"Изражавам искрено уверење да ће односи између Србије и Хрватске бити значајно унапређени, као и односи Срба и Хрвата у целини. Сигуран сам да ће Влада Хрватске, као и сви ми у Србији, том важном и позитивном процесу дати пуни допринос", уписао је председник Вучић.

Председница Хрватске, која је и позвала Вучића у посету, изјавила је раније да извињење и ратна одштета нису на дневном реду разговора.

Пленковић, који није добро примио позив председнице српском председнику, од почетка је инсистирао на покретању тог питања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво