Мартиновић: Коначна реч о КиМ на реферeндуму

Шеф посланика СНС Александар Мартиновић изјавио је да ће грађани Србије на референдуму дати коначну реч о ономе што буде договорено између Београда и Приштине.

"Лично мислим да је референдум још увек далеко, прво морамо да наставимо наш унутрашњи дијалог, да видимо које је то одрживо и реално решење за КиМ, са којим ће да се сложи већина грађана", рекао је Мартиновић, одговарајући на питања новинара.

Навео је да најпре мора да се одблокира дијалог са Приштином и да ће Београд на томе инсистирати.

Мартиновић подсећа да су председник Србије Александар Вучић и Влада Србије посвећени дијалогу са привременим институцијама Приштине и да дијалог није "стао због Србије" већ због тога што није постојала жеља Приштине да се он настави.

Говорећи о правно-обавезујућем документу, Мартиновић подсећа да је и комесар ЕУ Јоханес Хан рекао да је то "празан папир", те да од тока и садржине дијалога зависи шта ће у њему писати.

"Ниједан званичник Србије укључујући председника, неће учинити ништа што је на штету Србије и народа који живи на Косову и Метохији. КиМ је дубока рана Србије. Србија није успела да реши више од 200 година то питање и сви неплаћени рачуни сада стижу на наплату. Учинићемо све да се изнађе правично и мирољубиво решење", истакао је Мартиновић.

"Када се све то заврши, онда можемо да говоримо о садржини референдумског питања, које ће да се односи на решавање пиотања КиМ", рекао је Мартиновић.

Истакао је да нема дугорочног мира на Западном Балкану, ако не дође од историјског помирења између Срба и Албанаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи